.

Tavan Vantilatörü Nasıl Takılır?

Tavan Vantilatörü Nasıl Takılır?

Tavan vantilatörü takma işlemi gerçekleştirirken izlemeniz gereken adımlar şu şekilde belirlenmiştir:

Öncelikle tavan vantilatörünün takılacağı noktayı belirlemeniz gerekmektedir. Bu aşamada odanın tam ortasını seçmeniz en ideal tercih olacaktır.

Tavan vantilatörü daha önce lamba bulunan yere çıkarılarak takılacaksa elektrik bağlantısını kapatarak lamba duyunu yerinden çıkarmanız gerekmektedir.

Tavan vantilatörünü takmanız gereken yerde elektrik bağlantısı bulunması gerekmektedir. Elektrik bağlantısı yoksa öncelikle bağlantıyı çekmelisiniz.

Montaj için belirlemiş olduğunuz yere tavan montaj aparatını koyarak sabitlemeniz gerekmektedir.

Ardından işaretlemiş olduğunuz yerleri matkap ile delmeniz gerekecektir.

Öncelikle deldiğiniz yerlere dübel takmanız gerekmektedir.

Ardından montaj aparatını tavana vidalarla sabitlemeniz gerekmektedir.

Montaj aparatına tavan vantilatörünün motorunun bulunduğu kısmı vidalarla sabitlemeniz gerekmektedir.

Ardından tavan vantilatörünün bağlantı kablolarının elektrik kablolarına bağlanması gerekmektedir. Bu kısım için nötr ve faz kablolarını uygun bağlamak önem arz ettiği için elektrikten anlayan bir kişiden yardım almanız faydalı olacaktır. Bu aşamada bazı kablolar açıkta kalabilmektedir. Bu kablolar plastik bir parça içerisine toplayarak tavana sabitlenmelidir.

Tavan vantilatörü montajının son aşamasında vantilatörün pervanelerini vida yardımıyla gövdeye sabitlemeniz gerekmektedir.

Tavan Vantilatörü Montajında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tavan vantilatörü takarken dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekilde listelenebilmektedir:

Tavan vantilatörü pervanesinin yerden yüksekliğini ayarlamak için beklenen ideal yükseklik, 2.1 metre olarak belirlenmiştir. Bu yüksekliğinin 2.9 metreye kadar çıkma imkanı bulunmaktadır.

Üründen en yüksek verimi alabilmek için elektrik işinden anlayan biriyle çalışmanız önem arz etmektedir.

Tavan vantilatörünüzde aydınlatma lambası bulunuyorsa duy boyutuna dikkat etmeniz gerekmektedir.

Tavan vantilatörünüzün vidalarının tamamının iyi sabitlendiğine dikkat etmeniz güvenliğiniz açısından büyük önem taşımaktadır. Vidaların gevşemesi durumunda titreme ve sallanma problemleri olabilmektedir.

Tavan Vantilatörü Ne İşe Yaramaktadır?

Tavan vantilatörü kullanım amaçları, son yıllarda ürün çeşitliliğin artmasıyla dekoratif amaca yoğunlaşmış durumdadır. Avizeli, lambalı, ahşap tasarımlı birçok tavan vantilatörü modeli bulunmaktadır. Bu modeller dekoratif havayı tamamlayarak mekanınızda şık bir görünüm elde etmenize yardımcı olmaktadır. Bununla birlikte tavan vantilatörlerinin tercih edilmesinde ortamı doğal yollardan serinletmesinin ve temiz havanın mekanda gezinmesine yardımcı olmasının da rolü büyüktür. Tavan tipi vantilatörlerde iki farklı yöne dönebilen motorlar bulunmaktadır. Bu motorlar sıcak mevsimlerde sağa doğru dönerek mekanın serinlemesini sağlamaktadır. Soğuk mevsimlerde ise tam tersi dönerek mekanın ısısının yükselmesini sağlamaktadır. Bu açıdan hem dekoratif olarak hem de işlevsel olarak oldukça faydalı ürünler olduklarını söylemek mümkündür. Tavan vantilatörlerinin ev tipi ve sanayi tipi birçok farklı modeli bulunmaktadır. Sanayi tipi vantilatörler alüminyum pervanelere sahip oldukça geniş boyutta üretilebilen seçeneklerdir. Dekoratif ev tipi vantilatörler ise farklı renk seçenekleri ve modellerde üretilmektedir. Bu seçenekler arasında avize olarak kullanılabilen seçeneklerin de olması son yıllarda tercih edilmesini arttırmıştır.

Kaliteli Tavan Vantilatörü Seçmek Neden Önemlidir?

Kaliteli bir tavan vantilatörü seçmenin önemi, verim alma aşamasında kendini göstermektedir. Kaliteli bir vantilatör mekanda yüksek hava sirkülasyonu sağlayacaktır. Bunun yanında sessiz çalışacak ve sallanma, titreme gibi sıkıntılara sebep olmayacaktır. Kaliteli tavan vantilatörleri yüksek mühendislik çalışmaları sonucunda tasarlanmakta ve en kaliteli materyaller kullanılarak üretilmektedir. Bu sayede uzun ömürlü ve verimli bir performans sağlamaktadır.

Kalitesiz Vantilatörlerde Yaşanan Sıkıntılar

Kalitesiz vantilatörlerde baş gösteren sorunlar arasından ilki ses çıkmasıdır. Maliyetleri düşürmek amacıyla kalitesiz materyal kullanılan ve tasarımında özen gösterilmeyen tavan vantilatörleri, kurulduktan kısa süre sonra ses çıkarmaya başlamaktadır. Bu durum mekanda sessizlik sağlanamayacağı ve devamlı rahatsız edici bir vızıltı duyulacağı için oldukça huzursuz edici bir durumdur.

Kalitesiz vantilatörlerde baş gösteren diğer sorunlar ise özellikle titreme ve sallanma sıkıntılarıdır. Bunun yanında pek çok kalitesiz vantilatörün kısa süre içerisinde bozulabildiği ve bu nedenle verilen paranın da boşa gittiği bilinmektedir. Bu sebeple en sağlıklı tercih kalitesinden emin olduğunuz bir tavan vantilatörü edinmek olacaktır. 

Tavan Vantilatörü Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Tavan vantilatörü seçerken göz önünde bulundurulması gereken noktalar şu şekilde belirlenebilmektedir:

Motor: Motor tercihi tavan vantilatöründe verimi ve enerji tasarrufunu belirleyici noktalardan birisidir. Doğru akıma sahip olan ve tavan vantilatörlerinin teknik özellikleri kısmında DC motor olarak açıklanan motorlar, çok gürültü yapmadan yüksek performans sağlayacak seçeneklerdir. Alternatif akıma sahip olan ve tavan vantilatörlerinin teknik bilgi kısmında AC motor olarak açıklanan motorlar da sessiz bir çalışma imkanı sunmaktadır. DC motorlar yüksek performanslarıyla, AC motorlarsa nispeten düşük fiyatlarıyla tercih sebebi olabilmektedir.

Hız Ayarlama: Hız ayarlama imkanı sunulması, vantilatör konusunda dikkat etmeniz gereken noktalardan birisidir. Birkaç farklı ayara sahip tavan vantilatörü seçenekleri, çok daha verimli olacaktır.

Boyut: Tavan vantilatörlerinin pervanelerinin odaya tam olarak sığabilmesi için kullanacağınız mekana uygun boyutlarda bir tercih yapmanız önem arz etmektedir. Bu durum vantilatörün odaya yetmesi açısından da önem taşımaktadır. Küçük bir odaya küçük pervaneli bir vantilatör yeterli olacaktır. Ancak büyük bir odada daha geniş pervaneler daha yüksek performans sağlayacaktır.

Malzeme: Tavan vantilatörü üretiminde kullanılan materyaller genellikle ahşap, plastik veya metal olarak bilinmektedir. Ahşap pervaneler dekoratif görünümü çok daha şık olduğu için en çok tercih edilen seçeneklerdir. Ancak bu pervanelerin verimli ve uzun ömürlü olabilmesi için ısının ve nemin daha az bulunduğu yerlerde tercih edilmesi gerekmektedir. Plastik pervaneler ise oldukça uzun ömürlü seçeneklerdir. Ancak bu pervanelerin de dekoratif görünümü tamamlaması oldukça zordur. Elbette bu mekanın tasarımına bağlı olarak da değişiklik gösterebilmektedir. Metal pervaneler bu açıdan en mantıklı tercihler olabilmektedir. Oldukça dayanıklı tavan vantilatörü seçenekleridir. Bakım ve temizleme işlemleri kısa sürmektedir. Dekoratif açıdan da şık seçenekler ile sunulmaktadır.

Kaplama: Vantilatör kaplamaları, şıklığı tamamlayacak detaylardan birisidir. Krom, gümüş ve bronz kaplamalı olarak sunulabilmektedir. Tamamen zevkinize göre tercihte bulunmanız gereken noktalardan birisidir.

Aydınlatma: Tavan vantilatörlerinin aydınlatmalı ve aydınlatmasız seçenekleri bulunmaktadır. Bu noktada yapılacak tercih de tamamen kişiye bağlıdır. Aydınlatmalı tavan vantilatörüne sahip olmak demek ek bir avantaj demektir.

Dekoratif Stil: Tavan vantilatörleri serinlik sağlamasının yanı sıra sıklıkla dekoratif görünümü sağlamak için tercih edilmektedir. Bu noktada üretilmiş birçok farklı seçenek bulunmaktadır. Klasik, vintage hatta endüstriyel seçenekler arasında mekan tasarımına en uygunu seçmek şık bir görünüm için oldukça önemlidir. Bu noktada pervaneleri mobilyanızla uyumlu olarak seçmeniz, gövde kısmını ise kapılarınızla uyumlu seçmeniz şıklığa ulaşmanızda faydalı olacaktır.

Tavan Yüksekliğine Göre Vantilatör Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Tavan yüksekliğine uygun tavan vantilatörü seçimi, hem verim hem de güvenlik açısından önemli noktalardan birisidir. Standart tavanlar için bu noktada çok dikkatli olunmasına gerek bulunmamaktadır. Çünkü tavan vantilatörlerinin neredeyse tamamı standart tavanlara uyum sağlayacak şekilde üretilmektedir. Alçak tavanlarda ise özel bir tercih yapılması güvenlik açısından daha uygun olabilmektedir. Alçak tavanlar için hazırlanmış tavan vantilatörü seçenekleri bulunmaktadır. Son olarak yüksek tavanlar için uzatma borusu kullanılabilmektedir.

Markalar

Copyright © 2020 Aydın Aydın Elektronik. Tüm Hakları Saklıdır

Kartlar
whatsapp